Aliplast behaalt het Cradle to Cradle (C2C) duurzaamheidscertificaat!

Aliplast engageert zich om steeds verder te zoeken naar nieuwe oplossingen om circulaire principes in de praktijk te brengen en zo te streven naar een circulaire economie waarin grondstofkringlopen gesloten worden.
Dit engagement werpt nu ook zijn vruchten af door het behalen van een nieuwe erkenning: het Cradle to Cradle certificaat op een reeks systemen. Deze werden succesvol beoordeeld door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute op basis van vijf verschillende categorieën: materiële gezondheid (veilig voor mens en milieu) / materieel hergebruik (elimineert afval) / hernieuwbare energie (vermindering van broeikasgassen bij de productie) / waterbeheer / sociale rechtvaardigheid.
Cradle to Cradle betekent dat producten na gebruik kunnen worden hergebruikt in een nieuw product of als grondstof kunnen dienen. Materiaal eindigt dus niet op de afvalberg.

Volgende systemen zijn gecertificeerd:

​​​​
  • Raam-en deursystemen: Ecofutural (Star65), Star75, Star90 en Max Light
  • Schuifsystemen: VG500 en Infinity

Aliplast ondertekende in het verleden ook de Green Deal met de Vlaamse Overheid waarmee we ons klimaatengagement niet alleen in woorden, maar ook in concrete acties vertalen.